Wykonanie

Dziś w moim domukrólują
gruszki :)Najpierw ugotowałam
ryż w
mleku połączonym z
wodą.Gdy był miękki i sypki,doprawiłam go
cynamonem,
cukrem waniliowym i
kurkumą.Trzymałam w ciepłym miejscu.
Gruszki obrałam ze skórki,przekroiłam na cztery części.Na patelni roztopiłam
masło z
cukrem i łyżeczką
miodu.Podsmażyłam cząstki
owoców, dolałam mały kieliszek
Malagi, dusiłam przez kilka chwil.
Sałatka owocowa pochodzi z puszki, w której skład wchodzą:
ananas,
mango,
melon,
papaja i
banan.
Ryż wzbogacony jest smakiem
jogurtu kokosowego.Danie dzisiejsze, jest typowe dla miłośników wszelkich deserów i łakoci.Chciałam je jeszcze nieco urozmaicić, ale
doszłam do wniosku, że pomysł,który zrodził się w mej głowie podczas gotowania, zostawię na kolejny posiłek :D