ßßß


Przygotowanie:Kapustę szatkujemy drobno , marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach.Cebulę obieramy , kroimy w małą kostkę.W garnku rozgrzewamy masło , dusimy warzywa do momentu aż zmiękną.Do miski przekładamy mięso , uduszone warzywa oraz resztę składników ( jajko , kromki chleba , bułkę tartą , zioła i przyprawy. Wlewamy wywar mięsny)Wyrabiamy rękoma masę.Dłońmi formujemy zgrabne kotleciki, każdego obtaczamy w bułce tartej.Na patelni rozgrzewamy olej , smażymy kotlety na rumiano z obu stron.Usmażone układamy na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym by ociekły z nadmiaru tłuszczu.SmacznegoPost navigation← Tortille z grillowaną piersią kurczaka , warzywami i sosami. Domowy , pyszny fast-food.Kremowa zupa z mnóstwem kopru i tartych warzyw.Jedynymi większymi w niej kawałkami są ziemniaki. →