12 kwietnia 2014Składniki:2 jajka50 g sera w kostce1 laska kiełbasy śląskiej1 mała cebula1/4 zielonej papryki1 łyżeczka musztardy stołowej1 łyżka mąki pszennej1 łyżeczka suszonego koperkusól , pieprzDodatkowo:1/2 pomidoraketchupPrzygotowanie:Kiełbasę , cebulę i paprykę kroimy w małą kostkę podsmażamy na odrobinie oleju.Ser ścieramy na tarce , dodajemy do rozbełtanych jajek , doprawiamy soląpieprzem i koperkiem.Do masy jajecznej dodajmy przestudzoną zawartość patelni – energicznie mieszamy , dodajemy mąkę.Masę wlewamy na patelnię łyżką tworząc placuszki lub jak u mnie smażymy na specjalnej patelni do placków , smażymy na złoty kolor z obu stron.Post navigation← Głównie robiłam zwykłe kotlety jajeczne , te pulpeciki są na prawdę pyszne. Delikatne ,rozpływające się w ustach.Polecam na obiad do ziemniaków i sałatki lub kolację do pieczywa :)Sezon na ogórki szklarniowe się zaczął więc polecam pyszną mizerię do obiadu lub jako dodatek do mięs z grilla. Zapraszam:) →