Wykonanie
            Zaryzykuję twierdzenie, że to danie zapewni osobom je przygotowującym uznanie i wdzięczność:) Niby nic, bo sami popatrzcie na składniki: 
jajko, 
kiełbasa, 
cebula, 
pomidor i 
ser - prawie każdy takie połączenie dobrze zna. Sekret tkwi w sposobie przygotowania - bardzo wolnym smażeniu bez mieszania, co sprawia że ostateczny smak jest obłędny :)



Składniki na 1 osobę :1-2 
jajka1 średni 
pomidor1 średnia 
cebula2-3 plastry 
żółtego sera10-12 plasterków 
kiełbasy typu wiejskakilka listków świeżej 
bazylii1 łyżka 
olejusól, 
pieprzPrzygotowanie :Obraną 
cebulę kroję w plasterki, podobnie 
pomidora. Na dno małej patelni wlewam 
olej i układam po kolei warstwy: 
cebuli, 
kiełbasy i 
pomidorów, dodaję listki 
bazylii. Lekko wszystko 
solę, po czym wlewam roztrzepane 
jajko, a na górze układam porwany w kawałki 
ser. Wszystko oprószam 
pieprzem, przykrywam patelnię pokrywką i smażę na małym ogniu 20 minut - chodzi o to, by wszystkie składniki zmiękły i przeszły nawzajem smakiem. Nie mieszam w trakcie smażenia! Na koniec zdejmuję pokrywkę i smażę całość jeszcze 5 minut. Podaję na gorąco.




