Wykonanie
14 listopada 2014Gulasz wieprzowo-cielęcySkładniki:300g.
szynki wieprzowej300g.mostku cielęcego300g.
pieczarek2
cebule2
marchewki1 łyżka
smalcu0,5 l. rosołu lub
bulionu z kostki2 łyżki
mąki pszennej3 łyżki ciemnego
sosu sojowegosól,
pieprzsłodka i
ostra paprykaPrzygotowanie:
Mięso umyć, osuszyć ,oczyścić z błonek, pokroić w małą kostkę kostkę.
Cebulę posiekać drobno.W garnku rozgrzać
smalec , przesmażyć
mięso z
cebulą.W
między czasie
pieczarki obrać, pokroić w plasterki, obraną
marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Do
mięsa dodać resztę warzyw , zalać
bulionem.Dusić 30 min w
między czasie doprawić
sosem sojowym oraz
przyprawami.Chwilkę przed końcem duszenia
mąkę wymieszać z paroma łyżkami zimnej
wody oraz chochelką sosu-przelać do garnka, wymieszać , zostawić do zgęstnięcia.Gulasz podawać z
ziemniakami,
kaszą bądź
pieczywem.SmacznegoPost navigation← Prosta w przygotowaniu ,efektowna
sałatka z delikatnym chińskim
makaronem.Krokiety do dość pracochłonne danie lecz warte pracy, są syte , z wyrazistym farszem. Najlepiej smakują podane z filiżanką czerwonego barszczu. →