ßßß

Przygotowanie:Mięso umyć, osuszyć ,oczyścić z błonek, pokroić w małą kostkę kostkę.Cebulę posiekać drobno.W garnku rozgrzać smalec , przesmażyć mięso z cebulą.W między czasie pieczarki obrać, pokroić w plasterki, obraną marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Do mięsa dodać resztę warzyw , zalać bulionem.Dusić 30 min w między czasie doprawić sosem sojowym oraz przyprawami.Chwilkę przed końcem duszenia mąkę wymieszać z paroma łyżkami zimnej wody oraz chochelką sosu-przelać do garnka, wymieszać , zostawić do zgęstnięcia.Gulasz podawać z ziemniakami,kaszą bądź pieczywem.SmacznegoPost navigation← Prosta w przygotowaniu ,efektowna sałatka z delikatnym chińskim makaronem.Krokiety do dość pracochłonne danie lecz warte pracy, są syte , z wyrazistym farszem. Najlepiej smakują podane z filiżanką czerwonego barszczu. →