ßßß Cookit - przepis na Delikatne,kruche i soczyste kawałki mięsa w aromatycznym sosie z warzywami. – SzczyptaChili.pl

Delikatne,kruche i soczyste kawałki mięsa w aromatycznym sosie z warzywami. – SzczyptaChili.pl

nazwa

Wykonanie

14 listopada 2014
Gulasz wieprzowo-cielęcy
Składniki:
300g.szynki wieprzowej
300g.mostku cielęcego
300g.pieczarek
2 cebule
2 marchewki
1 łyżka smalcu
0,5 l. rosołu lub bulionu z kostki
2 łyżki mąki pszennej
3 łyżki ciemnego sosu sojowego
sól,pieprz
słodka i ostra papryka
Przygotowanie:
Mięso umyć, osuszyć ,oczyścić z błonek, pokroić w małą kostkę kostkę.
Cebulę posiekać drobno.
W garnku rozgrzać smalec , przesmażyć mięso z cebulą.
W między czasie pieczarki obrać, pokroić w plasterki, obraną marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Do mięsa dodać resztę warzyw , zalać bulionem.
Dusić 30 min w między czasie doprawić sosem sojowym oraz przyprawami.
Chwilkę przed końcem duszenia mąkę wymieszać z paroma łyżkami zimnej wody oraz chochelką sosu-przelać do garnka, wymieszać , zostawić do zgęstnięcia.
Gulasz podawać z ziemniakami,kaszą bądź pieczywem.
Smacznego
Post navigation
← Prosta w przygotowaniu ,efektowna sałatka z delikatnym chińskim makaronem.
Krokiety do dość pracochłonne danie lecz warte pracy, są syte , z wyrazistym farszem. Najlepiej smakują podane z filiżanką czerwonego barszczu. →
Źródło:http://www.szczyptachili.pl/delikatnekruche-i-soczyste-kawalki-miesa-w-aromatycznym-sosie-z-warzywami