Wykonanie
1 stycznia 2015Składniki:(Na ok.6 naleśników)Naleśniki:1
jajko1/2 szklanki
mleka3/4 szklanki
mąki pszennej1 łyżka
oliwy lub
oleju1 łyżka
cukru waniliowegoszczypta
soli i
pieprzuFarsz:1 długie pętko
kiełbasy wiejskiej2
cebule2 łyżki
smalcu1/2 łyżeczki
przyprawy kebab1/2 łyżeczki naturalnej,
uniwersalnej przyprawy6 plastrów
sera żółtego( w zależności ile naleśników dokładnie nam wyjdzie)
ketchup pikantny lub łagodny


Przygotowanie:Naleśniki: Składniki na ciasto naleśnikowe zmiksować razem lub połączyć za pomocą trzepaczki to ubijania. Rozgrzać suchą patelnie smażyć cienkie placki po parę sekund z każdej strony.Farsz:
Kiełbasę pokroić w cienkie plasterki ,
cebulę obrać pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać
smalec , przełożyć
kiełbasę a gdy się lekko przyrumieni dodać
cebulę.Doprawić , smażyć na wolnym ogniu do zeszklenia się
cebuli.Na każdą połówkę naleśnika kłaść plaster
sera żółtego oraz obfitą ilość gorącego farszu, polać
ketchupem.Składać naleśniki na pół a następnie w trójkąt.SmacznegoPost navigation←
Kapusta z
grzybami króluje na
stole wigilijnym u mnie w rodzinie od zawsze. Nie wyobrażam sobie bez niej świąt Bożego Narodzenia. Mój mąż jest jej największym wielbicielem.Mocno
czosnkowe mięso z aromatem
ziół. Idealne na niedzielny obiad. →