Wykonanie
26 października 2014Jajecznica w naleśnikuSkładniki na 3-6 porcji:Naleśniki:1
jajko1/2 szklanki
mleka1 łyżka
oliwy z oliwek lub
oleju1 saszetka
cukru waniliowego(16.g)
mąka pszenna ok. 1 szklankiJajecznica:5
jajek1/2 szklanki
mleka1 laska
kiełbasy śląskiej1
cebulasól,
pieprz,
curry2 łyżki
masłaDodatkowo:6 liści
sałaty lodowejtarty
ser żółtyPrzygotowanie:Naleśniki: Składniki na naleśniki połączyć razem na pomocą miksera lun trzepaczki.Rozgrzać suchą patelnię usmażyć 6 cienkich placków po parę sekund z każdej strony.Jajecznica:
Kiełbasę oraz
cebulę pokroić w kostkę,podsmażyć na rozgrzanej patelni z
masłem.
Jajka roztrzepać z
mlekiem oraz
przyprawami,wlać do
kiełbasy,smażyć do ścięcia się
jajek co chwila mieszając.Na każdy naleśnik kłaść liść
sałaty , ok. 2 łyżki
sera żółtego oraz obfitą ilość jajecznicy.Naleśnika zwijać w roladkę,najpierw dwa boki bo środka a następnie w rulon.Podawać same lub z ulubionym sosem.SmacznegoPost navigation← Sernik z dodatkiem słodkiego
toffi na kruchym spodzie z delikatną pianką.Najlepiej smakuje w towarzystwie drugiej osoby i ulubionej
kawy.Ile kucharek tyle pomysłów na zupę
pomidorową.Proponuję ugotowana na skrzydełkach z dużą ilością suszonych
ziół,pachnącą i rozgrzewającą.Podaną z cienkim
makaronem nitki w towarzystwie kawałków
marchewki. →