Moja propozycja na Walentynki czekoladowe muffinki z odrobiną pikanterii! :DSkładniki:Suche:250 g mąki130 g cukru trzcinowego50 g kakao1/2 łyżeczki zmielonej papryczki chili1,5 łyżeczki sodyduża szczypta soliMokre:150 ml zsiadłego mleka150 ml oleju100 ml mleka2 jajkaKrem:250 g serka mascarpone100 g gorzkiej czekoladyszczypta soli2 łyżki kakao2 łyżki cukru pudruDodatkowo:foremka na muffinkitylka "gwiazdka"papilotkiPotrzebne ci będą dwie miski: do jednej włóż suche składniki a do drugiej mokre, wymieszaj. Do suchych składników wlej mokre i dokładnie połącz.Ciasto ponakładaj do foremek tak do 3/4 wysokości. Piecz około 25 minut w 180*C. Przestudź.Czekoladę z sola rozpuść w kąpieli wodnej, przestudź. Serek wymieszaj z cukrem, kakao i czekoladą. Przełóż do worka cukierniczego i na wierzchu każdej babeczki wyciśnij trochę kremu.Przechowuj w lodówce do pięciu dni.* Jeśli chcesz do kremu możesz dodać odrobinę chili.* Różki w babeczkach wykonane są z papryczki chili