Wykonanie
Najprawdopodobniej
będę musiała w styczniu ograniczyć aktywność - i kulinarną, i tę na blogu... Sesja swoje robi, niestety.Na zabicie naukowych (i każdych innych) smutków idealna jest zawsze
czekolada. W dowolnej postaci. Tym razem - muffinki :)Przepis- 1,5 szklanki
mąki,- szklanka
cukru pudru,- 2,5 łyżki
kakao,- 1
gorzka czekolada (pokruszona),- 2 łyżeczki
proszku do pieczeni,- pół łyżeczki
sody,- szklanka
mleka,- 90 ml
oleju,- 1
jajko,- 2 łyżeczki
przyprawy do piernika.Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni.Suche składniki mieszamy ze sobą, tak samo mokre. Później mieszamy je ze sobą delikatnie.Ciasto nalewamy do papilotek (wypełniamy do 3/4). Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 20 minut.Można zrobić
polewę czekoladową, ale ja zdecydowałam sie na
lukier i kolorowe
cukierki :)
Ciasta starczyło mi na 13 babeczek :)