Wykonanie

Napiszę tylko tyle mniam, mniam, mniam.....Składniki:250 g
świeżego szpinaku250 g
kurek2
cebule250-300 g
makaronu penne2
jajka2 łyżki
śmietankowego serka typu almette1 czubata łyżka pokrojonej
pietruszki150 ml
śmietany kremówki3 łyżki drobno startego
parmezanumasło i
olejsól i
pieprzMakaron gotujemy w osolonej wodzie al`dente.
Szpinak myjemy, odsączamy i wrzucamy na rozpuszczone
masło wymieszane z
olejem. Dusimy do odparowania soku, doprawiamy
solą i
pieprzem.
Kurki myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy około 10 minut, odsączamy.
Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na
maśle z dodatkiem
oleju. Dodajemy
kurki i smażymy jeszcze 5 minut, doprawiamy
solą i
pieprzem. Do naczynia żaroodpornego wkładamy
szpinak,
kurki i
makaron, mieszamy. W misce mieszamy
jajka,
śmietanę,
serek,
pietruszkę,
parmezan doprawiamy
solą i
pieprzem. Polewamy
makaron i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180*C na 30 minut.