Wykonanie
Mam już taką
dziwną kuchenną manierę, że gdy robię jajecznicę, to
jajka są dla mnie najmniej istotnym składnikiem. Najważniejsza jest baza, którą tutaj stanowią przepyszne
kurki. :)

Składniki (na 2 osoby):4
jajka150g
kurek1
cebula3 łyżki startego
parmezanu1 szklanka
rukoliłyżka klarowanego
masłasól himalajska,
pieprzPrzygotowanie:
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzane
masło i zeszklić.
Kurki dokładnie umyć, osuszyć, w razie potrzeby pokroić na mniejsze kawałki, dodać do
cebuli i smażyć ok 3 minuty.Do miseczki wbić
jajka, dodać
sól i
pieprz, rozbełtać widelcem i wlać na patelnię, cały czas mieszać, smażyć do uzyskania konsystencji jajecznicy.Po usmażeniu jajecznicę posypać
rukolą i
parmezanem.Smacznego!
