Wykonanie
Tydzień temu spędziłam wspaniały weekend na działce w Polsce. Odpoczywałam i rozkoszowałam się ciszą i spokojem. Szwędałam się po lasach zbierając
grzyby, a wieczorem siedziałam przy ognisku i tradycyjnie piekłam
kiełbaski na patyku. Spędziłam cudowny czas z rodzicami, siostrą i moim dwuletnim siostrzeńcem;)Z tego wyjazdu przywiozłam oczywiscie kilka ciekawych przepisów, którymi
będę się dzielić w kolejnych postach. Pierwszym z nich są
kurki, własnoręcznie zebrane kilka chwil przed wrzuceniem ich na patelnię, podane z
jajkiem.2 duże garście
kurek1 średnia
cebula2
jajkasól,
pieprzłyżka
masłaNa patelni roztopić
masło i przesmażyć
kurki, aż zrobią się lekko brązowe. Wbić
jajka, posolić i popierzyć, delikatnie mieszać aż
jajka się zetną. Natychmiast podawać.
Smacznego!