Wykonanie
Uwielbiam
makarony, obiad we włoskim stylu to najszybszy w przyrządzeniu posiłek. Dlatego też na naszym
stole często gości pasta w wielu odsłonach. Tą wersję, z sosem
kurkowym lubimy szczególnie, przypomina mi zawsze jesienne wypady do lasu na
grzyby, które w tym roku niestety musiałam sobie odpuścić. Na szczęście od mamy dotarł już do nas zapas
kurek na cały rok :D


Składniki dla 2 osób
kurki1 duża
cebulasól,
pieprz2 łyżki
masłaśmietana 18 %
pietruszka2 łyżeczki startego
parmezanu200 g
makaronu penneMakaron ugotować wg przepisu podanego na opakowaniu.
Kurki podsmażyć na
maśle z
cebulą pokrojoną w kostkę, doprawić do smaku. Pod koniec smażenia dodać
śmietanę, wymieszać i gotować chwilę na małym ogniu, nie dopuszczając do wrzenia, doprawić do smaku. Podawać od razu posypane startym
parmezanem.