Bardzo fajne, dziecinnie proste w wykonaniu ciasto. O pięknym zapachu korzennych przypraw, kawy i wiórków kokosowych wzbogacone o moje ulubione śliwki węgierki. Jak na rodzaj takiego ciasta jest bardzo mięciutkie i rozpływa się w ustach.Składniki:1,5 szklanki mąki pszennej1 szklanka mąki krupczatki1 szklanka cukru pudru5 łyżek kakao200 g bardzo miękkiego masła2 jajka1,5 łyżeczki cynamonu1/4 łyżeczki imbiru1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej1/2 szklanki wiórków kokosowych1 łyżeczka sody1 łyżeczka kawy rozpuszczalnejszczypta soli400-500 g śliwek węgierekcukier puder+woda na lukierTortownica 28 cmMąki, kakao, cukier przesiewamy, dodajemy pozostałe składniki oprócz śliwek. Zagniatamy, ma powstać miękkie, grudkowate ciasto. Tortownice natłuszczamy. I teraz wykładamy 70% ciasta w taki sposób jak byśmy posypywali ciasto kruszonką. Czyli kruszymy w rękach niewielkie kawałki ciasta. Delikatnie dociskamy i układamy połówki śliwek miąższem do góry. Posypujemy śliwki resztą ciasta. Wkładamy do piekarnika na 40 minut i pieczemy w 180*C. Po przestudzeniu polewamy lukrem albo posypujemy cukrem pudrem.