Wykonanie

Ciasto meksykańskie jest podobne do murzynka (przepis TU), z tym,że dodajemy więcej składników.I to właśnie one powodują ,że jedząc je... jemy zupełnie inne ciasto.Dodam,że jest wilgotne, pełne
owoców i pyszne!

Składniki:kostka
margaryny2 szklanki
cukru1/2 szklanki
wody4-5 łyżek gorzkiego
kakao4
jajka2 szklanki
mąki3 łyżeczki
proszku do pieczenia5 dag
rodzynek10 dag
orzechów włoskich5-7 sztuk.
śliwek suszonych2
jabłka2
gruszkiNa wolnym ogniu w garnuszku rozpuściłam kostkę
margarynyz dwiema szklankami
cukru,połową szklanki
wody i 4-5 łyżkami
kakao.

Wszystko dokładnie wymieszałam a po zagotowaniu odlałamokoło pół szklanki,która będzie potrzebna na polewę.

Całość ostudziłam, a w międzyczasie oddzieliłam
białka z czterech
jajeki zmiksowałam je na sztywną pianę.Pozostałe cztery
żółtka wymieszałam z wystudzoną masą
kakaową.

dodałam dwie szklanki
mąkii trzy łyżeczki
proszku do pieczenia.

Masę dokładnie wymieszałam.
Orzechy i
śliwki pokroiłam na części.
Rodzynki zalałam na chwilę gorącą
wodą iodsączyłam je z nadmiaru
wody ręcznikiem papierowym.


Następnie dodałam
bakalie do masy.
Jabłka i
gruszki pokroiłam na kawałki i dołożyłam do
bakalii.

Na koniec włożyłam ubitą pianę z
białek
i delikatnie wszystko wymieszałam.

Brytfankę wysmarowałam
masłem, posypałam
bułką tartąi wlałam do niej
bakaliowo-
kakaową masę.

Wstawiłam ciasto do rozgrzanego piekarnika na około 40 minuti piekłam w temp.180 stopni.Po upieczeniu odstawiłam do ostygnięcia.

Pozostało już tylko polać je polewą (odlane wcześniej pół szklanki).Możecie też posypać je wiórkami kokosowymi lub
migdałami.

... zaparzyć aromatyczną
kawęi delektować się tym pulchnym,cudownie pachnącym i wilgotnym
ciastem ;)Smacznego!