ßßß Cookit - przepis na Młoda kapusta z kiełbasą

Młoda kapusta z kiełbasą

nazwa

Wykonanie

« Tarta z brokułami, łososiem i pomidorami
Domowe lody waniliowe z truskawkami – na patyku »
Taki obiad przyrządzicie w niecałą godzinę. W ciepły, wiosenny dzień, młoda kapusta z kiełbasą, posypana koperkiem smakuje wybornie.
Składniki
– główka młodej kapusty
– około 100-200g kiełbasy
młoda główka cebuli
koperek
– łyżka koncentratu pomidorowego
– 2 liście laurowe
– 4 ziarenka ziela angielskiego
sól i pieprz
olej do smażenia
Kapustę obieramy z liści zewnętrznych. Kroimy na ćwiartki i pozbywamy się twardszych części. Następnie siekamy na paski. Wkładamy kapustę do garnka, po czym zalewamy je około litrem wrzącej wody. Dodajemy liście laurowe oraz ziele angielskie. Gotujemy na małym ogniu przez około 30 minut, do zmięknięcia. Jeżeli cała woda nie odparuje, odlewamy ją.
Kiełbasę i cebulę kroimy na plasterki (bądź kostkę), podsmażamy na oleju do zrumienienia. Dodajemy składniki do kapusty. Przyprawiamy solą, pieprzem oraz dodajemy sporą ilość posiekanego koperku. Podgrzewamy razem do wymieszania składników i gotowe 😉
Smacznego!
Źródło:http://www.kuchniabazylii.pl/2015/05/mloda-kapusta-z-kielbasa