Wykonanie
« Placuszki z
cukinią ,
jabłkiem i
szpinakiemPlacuszki z
bananem,
jabłkiem i
gruszka, »Oderwałam się chwilę od nauki i… upiekłam. Do książki.Po raz kolejny przepis podkradłam z majowej Kuchni. Jednak zamiast
malin dodałam
rabarbar oraz zmieniłam proporcje. I się upiekło! A nigdy nie lubiłam piec… Chyba to się zmieni 😉

Składniki– 2
jajka– szklanka
cukru– szklanka
mąki– 25g
masła– 100ml
jogurtu– dwie średnie „pałki”
rabarbaru
Jajka i
cukier ucieramy tak, aby powstała puszysta masa. Dodajemy
jogurt i miękkie
masło. Następnie dodajemy
mąkę. Mieszamy aby nie było grudek. Wlewamy do formy. Na ciasto kładziemy
rabarbar i posypujemy
cukrem. Pieczemy w 180 stopniach koło 35-40 minut.

Prosto i smacznie. Idealnie na ciepło z kompotem z
rabarbaru.Polecam!

Smacznego!PS. Pamiętam, kiedy miałam kilka lat i jeździłam na działkę, gdzie właśnie rósł
rabarbar. W upalne dni zrywałam jego liście w celu zrobienia sobie parasola przed słońcem