« Bakłażanek z cukinia, i pomidorami na szybkoJogurtowe ciasto z rabarbarem »Do głowy wpadł mi pomysł na placuszki. Cukinia, jabłko i szpinak. Wyszło przepysznie.Składniki– jedna mała cukinia– zielone jabłko– garść szpinaku– jajko– mąka– sólCukinie ścieramy na tarce. Posypujemy solą. Czekamy 10 minut. Wyciskamy wodę ze startej cukinii. Następnie ścieramy jabłko. Dodajemy posiekany szpinak, jedno jajko i mąkę (na oko, aby mieszanka miała kleistą konsystencje). Solimy do smaku.Smażymy na mocno rozgrzanej patelni. Jemy z pomidorkami posypanymi szpinakiem.Polubiłam te lekkie dania. Mmmm… Smacznego!Jeżeli podobają Ci się moje przepisy, zapraszam do polubienia mojego bloga na facebooku!http://www.facebook.com/pages/Kuchnia-Bazylii/155491991179707