Wykonanie
HomeDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEzapiekanka z
ryżem wegetariańska

Przedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną potrawęProdukty:1
torebki ryżu1 łyzka
vegety1/2
papryki1/2
cukini1 łyżka koncentratu20 dag
pieczarek1
cebule2 ząbki
czosnku10 dag
startego sera żółtego2-3 łyżek
majonezu2-3 łyzki
ketchup łagodny2 łyzki
masłaprzyprawa gyrospapryka słodka ,ostra.
pieprz ,
sólolej do smażeniaWykonanie:
Ryż gotujemy w osolonej wodzie z łyżką
vegety..
Papryke oraz
cukinie kroimy w plastry przesmażamy na
maśle,
koncentrat pomidorowy rozrabiamy z 5 łyżkami
wody wlewamy do
papryki i
cukini doprawiamy
paprykami,
pieprzem,
przyprawą gyros i
solą chwilkę razem smażymy…
Pieczarki ,
cebulę oraz
czosnek kroimy w plastry.na rozgrzany tłuszcz dajemy
cebulę szklimy.dodajemy
czosnek oraz
pieczarki. solimy i
pieprzymy do smaku.smażymy razem pod przykryciem 5 minut/aż
pieczarki zmiękną/.Do małego naczynia żaro /ja mam 18 cm/dajemy ugotowany
ryż. podsmażoną
cukinię z
papryką następnie
cebulę przesmażoną z
pieczarkami..ścieramy
żółty ser .na wierzch kładziemy kleksy
majonezu rozprowadzamy,następnie to samo robimy z
ketchupem..Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 40 minut.Mój autorski przepis ..Życzę smacznegoPowiązany przepis:
jajko smażone na
boczkuWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
