Wykonanie
HomeDANIA
MIĘSNEzapiekanka z
ryżem,
kurczakiem

Przedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną potrawęProdukty:2
torebki ryżu1 łyzka
vegety2
filety z kurczaka30 dag
pieczarek2
cebule4 ząbki
czosnku20 dag
startego sera żółtego5 -6 łyżek
majonezu3-4 łyzki
ketchup łagodny
przyprawa gyrospapryka słodka ,ostra.
pieprz ,
sólolej do smażeniaWykonanie:
Ryż gotujemy w osolonej wodzie z łyżką
vegety..
filety z kurczaka po umyciu i odsączeniu w reczniku papierowym obsypujemy obficie
przyprawą gyros,
paprykami,
pieprzem i
solą .na rozgrzany tłuszcz dajmy
kurczaka i obsmażamy około 15 minut na średnim ogniu..
Pieczarki ,
cebulę oraz
czosnek kroimy w plastry.na rozgrzany tłuszcz dajemy
cebulę szklimy.dodajemy
czosnek oraz
pieczarki.,solimy i
pieprzymy.smażymy razem pod przykryciem 5 minut/aż
pieczarki zmiękną/.Do dużego naczynia żaro dajemy ugotowany
ryż.podsmażony
kurczak,
cebulę przesmażoną z
pieczarkami..ścieramy
żółty ser .na wierzch kładziemy kleksy
majonezu rozprowadzamy,następnie to samo robimy z
ketchupem..Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 1 h..Powiązany przepis:placek
makowo –
serowyWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
