ßßß
Polecam zapiekankę z makaronem w wersji dla wegetarian i nie tylko..PRODUKTY:200 G MAKARONU200 G PIECZAREK2 ŁYŻKI KONCENTRATU1 ŁYŻKA KETCHUPU1/2 CEBULI2 PLASTRY SERA ŻÓŁTEGO2 ZĄBKI CZOSNKUOREGANO,BAZYLIA,PIEPRZ,SÓL.PAPRYKA OSTRAOLEJ+ MASŁO DO SMAŻENIAWYKONANIE:MAKARON GOTUJEMY AL DENTE .POKROJONĄ CEBULĘ SMAŻYMY NA OLEJU Z MASŁEM DO ZESZKLENIA.DODAJEMY POKROJONE PIECZARKI W PLASTRY ORAZ CZOSNEK POKROJONY W PLASTRY.SMAŻYMY CHWILKE MIESZAJĄC.DODAJEMY KONCENTRAT POMIDOROWY ,KETCHUP..NASTĘPNIE DODAJEMY OREGANO,BAZYLIĘ PIEPRZ ,SÓL,PAPRYKĘ OSTRĄ MIESZAMY.DO NACZYNIA ŻARO WKŁADAMY MAKARON ZALEWAMY CEBULĄ Z DODATKAMI.NA WIERZCH ZALEWAMY SOSEM BESZAMELOWYM.POSYPUJEMY STARTYM SEREM..WKŁADAMY DO PIEKARNIKA ROZGRZANEGO DO 170 STOPNI NA 30 MINUT..Ps.Moża dodać więcej warzyw np.startą marchewkę,pietruszkę ,cukinię przesmażyć po zeszkleniu cebuli ..Powiązany przepis:sos beszamelowyWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z brokułami i kurczakiemAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStronyCIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczeniakarkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zamknij Dowiedz się więcej