Wykonanie
UgotujmyCos.plBlog kulinarny - przepisy
HomeDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEzapiekanka z
pieczarkami i
makaronem
Polecam zapiekankę z
makaronem w wersji dla wegetarian i nie tylko..PRODUKTY:200 G
MAKARONU200 G
PIECZAREK2 ŁYŻKI KONCENTRATU1 ŁYŻKA
KETCHUPU1/2
CEBULI2 PLASTRY
SERA ŻÓŁTEGO2 ZĄBKI
CZOSNKUOREGANO,
BAZYLIA,
PIEPRZ,
SÓL.
PAPRYKA OSTRAOLEJ+ MASŁO DO SMAŻENIAWYKONANIE:
MAKARON GOTUJEMY AL DENTE .POKROJONĄ
CEBULĘ SMAŻYMY NA
OLEJU Z MASŁEM DO ZESZKLENIA.DODAJEMY POKROJONE
PIECZARKI W PLASTRY ORAZ
CZOSNEK POKROJONY W PLASTRY.SMAŻYMY CHWILKE MIESZAJĄC.DODAJEMY
KONCENTRAT POMIDOROWY ,
KETCHUP..NASTĘPNIE DODAJEMY
OREGANO,
BAZYLIĘ PIEPRZ ,
SÓL,
PAPRYKĘ OSTRĄ MIESZAMY.DO NACZYNIA ŻARO WKŁADAMY
MAKARON ZALEWAMY
CEBULĄ Z DODATKAMI.NA WIERZCH ZALEWAMY
SOSEM BESZAMELOWYM.POSYPUJEMY
STARTYM SEREM..WKŁADAMY DO PIEKARNIKA ROZGRZANEGO DO 170 STOPNI NA 30 MINUT..Ps.Moża dodać więcej warzyw np.startą
marchewkę,
pietruszkę ,
cukinię przesmażyć po zeszkleniu
cebuli ..Powiązany przepis:
sos beszamelowyWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy


Ta strona korzysta z
ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zamknij Dowiedz się więcej