ßßß
Przedstawiam przepis na pyszne spaghetti,które nauczyłam się gotować od starszego pana w Niemczech ..Składniki:MAKARON SPAGHETTI3 POMIDORY LUB PUSZKA POMIDORÓW /CAŁYCH/2 CEBULE20 DAG PIECZAREK3-4 ZĄBKI CZOSNKU5 DAG SERA ŻÓŁTEGO1 ŁYŻECZKA BAZYLISÓL ,PIEPRZ,PAPRYKA OSTRAOLEJ DO SMAŻENIA + 2 ŁYŻKI MASŁASposób wykonania:KROIMY CEBULĘ ,PIECZARKI ORAZ CZOSNEK W KRĄŻKI.NA MOCNA ROZGRZANY TŁUSZCZ WKŁADAMY CEBULĘ SMAŻYMY NA ŚREDNIM OGNIU DO ZESZKLENIA DODAJEMY PIECZARKI ,CZOSNEK .SMAŻYMY RAZEM OKOŁO 3 MINUT OD CZASU DO CZASU MIESZAJĄC.DODAJEMY POKROJONE POMIDORY LUB ROZBITE MIKSEREM POMIDORY z puszki ,WLEWAMY na patelnię DODAJEMY SÓL ,PIEPRZ ,PAPRYKĘ OSTRĄ./PROSZĘ PAMIĘTAĆ ,ŻE PAPRYKĘ NALEŻY DODAWAĆ PO ZDJĘCIU Z OGNIA ponieważ POTRAWA BĘDZIE GORZKA/DODAJEMY MASŁO I smażymy na wolnym ogniu OKOŁO 15 MINUT .NA KONCU DODAJEMY BAZYLIĘ, MIESZAMY ,PRZEGOTOWUJEMY.MAKARON GOTUJEMY NA AL DENTE TYLKO W OSOLONEJ WODZIE MIESZAJĄC TYLKO NA POCZĄTKU .WYKŁADAMY NA TALERZ POLEWAMY SOSEM I POSYPUJEMY SEREM ŻÓŁTYM..ps.przepraszam za fotkęPowiązany przepis:Żeberka z grilla z surówką z rzepyKompot z jabłek i cytrynyWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z brokułami i kurczakiemAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStronyCIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczeniakarkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zamknij Dowiedz się więcej