Wykonanie
UgotujmyCos.plBlog kulinarny - przepisy
HomeDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNESpaghetti z
sosem pomidorowym i
pieczarkami
Przedstawiam przepis na pyszne spaghetti,które nauczyłam się gotować od starszego pana w Niemczech ..Składniki:
MAKARON SPAGHETTI3
POMIDORY LUB PUSZKA
POMIDORÓW /CAŁYCH/2
CEBULE20 DAG
PIECZAREK3-4 ZĄBKI
CZOSNKU5 DAG
SERA ŻÓŁTEGO1 ŁYŻECZKA
BAZYLISÓL ,
PIEPRZ,
PAPRYKA OSTRAOLEJ DO SMAŻENIA + 2 ŁYŻKI MASŁASposób wykonania:KROIMY
CEBULĘ ,
PIECZARKI ORAZ
CZOSNEK W KRĄŻKI.NA MOCNA ROZGRZANY TŁUSZCZ WKŁADAMY
CEBULĘ SMAŻYMY NA ŚREDNIM OGNIU DO ZESZKLENIA DODAJEMY
PIECZARKI ,
CZOSNEK .SMAŻYMY RAZEM OKOŁO 3 MINUT OD CZASU DO CZASU MIESZAJĄC.DODAJEMY POKROJONE
POMIDORY LUB ROZBITE MIKSEREM
POMIDORY z puszki ,WLEWAMY na patelnię DODAJEMY
SÓL ,
PIEPRZ ,
PAPRYKĘ OSTRĄ./PROSZĘ PAMIĘTAĆ ,ŻE
PAPRYKĘ NALEŻY DODAWAĆ PO ZDJĘCIU Z OGNIA ponieważ POTRAWA BĘDZIE GORZKA/DODAJEMY MASŁO I smażymy na wolnym ogniu OKOŁO 15 MINUT .NA KONCU DODAJEMY
BAZYLIĘ, MIESZAMY ,PRZEGOTOWUJEMY.
MAKARON GOTUJEMY NA AL DENTE TYLKO W OSOLONEJ WODZIE MIESZAJĄC TYLKO NA POCZĄTKU .WYKŁADAMY NA TALERZ POLEWAMY SOSEM I POSYPUJEMY
SEREM ŻÓŁTYM..ps.przepraszam za fotkęPowiązany przepis:
Żeberka z grilla z surówką z
rzepyKompot z
jabłek i
cytrynyWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy


Ta strona korzysta z
ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zamknij Dowiedz się więcej