Wykonanie
HomeDANIA
MIĘSNEkotlety z
mielonego mięsa i świeżej
kapusty



Przedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną potrawęProdukty:500 g
mięsa mielonego1/2 główki
kapusty5
pieczarek1
cebula1/3 kostki
masła3 łyżki
mąki ziemniaczanejsól.
pieprzolej do smażeniaWykonanie:
Kapustę drobno kroimy.obsmażamy na
maśle do miekkości dodajemy starte na tarce
pieczarki chwilę razem smażymy.doprawiamy
solą i
pieprzem.Przekłądamy po wystudzeniu do miski z
mięsem.na tej samej patelni smażymy drobno posiekaną
cebulę na złoty kolor.Dodajmy
jajko,
mąkę ziemniaczaną .
sól.
pieprz.Wyrabiamy masę.Na dłoń nabieramy kulkę wyrabiamy.spłaszczamy ,obtaczamy w
bułce tartej ,smażymy na złoty kolor z obu stron..Podajemy z
ziemniakami ,
ryżem z surówką..Powiązany przepis:
smalec domowy z
boczkiem,
cebulą i
czosnkiembułki drożdżowe z nadzieniem z
pieczarekWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
