ßßß



Przedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną potrawęProdukty:500 g mięsa mielonego1/2 główki kapusty5 pieczarek1 cebula1/3 kostki masła3 łyżki mąki ziemniaczanejsól.pieprzolej do smażeniaWykonanie:Kapustę drobno kroimy.obsmażamy na maśle do miekkości dodajemy starte na tarce pieczarki chwilę razem smażymy.doprawiamy solą i pieprzem.Przekłądamy po wystudzeniu do miski z mięsem.na tej samej patelni smażymy drobno posiekaną cebulę na złoty kolor.Dodajmy jajko,mąkę ziemniaczaną .sól.pieprz.Wyrabiamy masę.Na dłoń nabieramy kulkę wyrabiamy.spłaszczamy ,obtaczamy w bułce tartej ,smażymy na złoty kolor z obu stron..Podajemy z ziemniakami ,ryżem z surówką..Powiązany przepis:smalec domowy z boczkiem, cebulą i czosnkiembułki drożdżowe z nadzieniem z pieczarekWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z brokułami i kurczakiemAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStronyCIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczeniakarkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy