Wykonanie
HomeDANIA
MIĘSNEGołąbki tradycyjne z piekarnika

Przedstawiam Wam efektowny przepis na pyszne gołąbkiSkładniki:1 główka
kapust -białej1/2 kg
mięsa mielonego -
karkówka lub
łopatka20 dag
pieczarek1
cebula3 ząbki
czosnkusok pomidorowy2 łyzki
smalcusól,
pieprz papryka ostra-do smakuSposób wykonania:Zaczynamy od sparzania
kapusty ..usuwamy głab z
kapusty nastepnie zagotowujemy
wode osoloną .do
wody wkładamy usuniętym głabem w dół .gotujemy do momentu aż liście z pierwszej warstwy sa miekkie ale nie rozgotowane..nastepnie wyciagamy i nożem delikatnie sciągamy kilka warstw ugotowanych .Pozostałe wkladamy z powrotem do garna i gotujemy powtarzając procedurę..W
miedzy czasie gotujemy
ryż ..0,5 szklanki
ryżu w 2 szklankach
wody osolonej można dodać troche
vegety..garnek przykrywamy recznikiem kuchennym i gotujemy na małym ogniu 15 miniut..Odstawiamy aż do wystygnięcia..Kroimy
cebulę i
pieczarki w kostkę..natepnie na rozgrzany tłuszcz może być
oliwa lub
masło sklarowane dajemy
cebulę przesmażamy do momentu aż się zeszkli,wówczas dodajemy
pieczarki.przesmażamy jeszcze z 2 minuty.Do miski wkładamy
mielone mieso ,
ryż oraz przesmażone
pieczarki z
cebulą..dodajemy
sól,
pieprz oraz troche
paryki..wyrabiamy do stworzenia jednolitej masy..Bierzemy pojedyńcze liscie
kapusty na każdy z nich łyżka nakładamy farsz ,zawijamy.na dno garna dajemy
smalecoraz liście
kapusty lekko soląc.następnie wykonane wcześniej gołąbki układamy ścieśle w garnku/ warstwowo solić/.na wierz kładziemy liście
kapusty zalewamy 1/4 szklankę
wody i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 170 stopni na 1,5 godziny..po tym czasie dolewamy do nich pół szklanki
soku pomidorowego i gotujemy od 0,5 godziny do 1 godziny ..w zależności jaka
kapusta im stasza tym dłużej należy gotować..Najkorzystniej podawać z
sosem pomidorowym..Przepis:2 łyzki
masła sklarowanego1łyżka
mąki1 szklanka
soku pomidorowegosól.
pieprz ,
sól czosnkowa
Masło rozpuszczamy na patelni dodajemy
mąkę i razem mieszamy ,razem przesmażamy ,dodajemy
soku pomidorowego i
wody do uzyskanie konsystencji sosu..Na końcu dodajemy
przyprawy..Wszystkim życze smaczego.Powiązany przepis:Zupa grzybowa na żeberkachWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
