Wykonanie
HomeDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNE
bułki drożdżowe z nadzieniem z
pieczarek



Produkty:
Bułka:500 g
mąki pszennej1/2 szklanki
mleka1/2 szklanki
wody2
jajka25 g
drożdży2 łyżki
oleju1 łyżeczka
soliFarsz:1/2 kg
pieczarek1
cebulasól.
pieprzolej do smażeniaWykonanie:
Mąkę przesiewamy .
drożdże rozrabiamy z odrobiną
mleka i
mąki.pozostawiamy do wyrośnięcia.Do
mąki dodajemy ,
sól.
jajka,ciepłe
mleko i
wodę oraz wyrośnięte
drożdże..Wyrabiamy ciasto aż zaczną pojawiać sie pęcherze.dodajemy
olej i mieszamy aż do połączenia składników.Odstawiamy na 1 h do wyrośnięcia.
cebulę kroimy w piórka a
pieczarki w paski.Na rozgrzaną patelnie dajemy
cebulę i smażymy aż zacznie się zezłacać.Następnie dajemy
pieczarki i smażymy jeszcze chwilkę około 3 minut soląc i pieprząc do smaku..Wygarowane ciasto kładziemy na stolnicę i formujmy z niego dość gruby wałek .tniemy go na równe kawałki 7 lub 8 .Ręką rozpłaszczamy krążek i nakładamy farsz.formujemy kształt
bułki..Kładziemy na posypaną
mąką blachę na około 15 minut.Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 25 minut..Super odmiana na śniadanie lub kolację..Życzę smacznegoPowiązany przepis:kotlety z
mielonego mięsa i świeżej
kapustylemoniada z
cytryną i
miętąWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
