ßßß Cookit - przepis na bułki drożdżowe z nadzieniem z pieczarek

bułki drożdżowe z nadzieniem z pieczarek

nazwa

Wykonanie

Home
DANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNE
bułki drożdżowe z nadzieniem z pieczarek
Produkty:
Bułka:
500 g mąki pszennej
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki wody
2 jajka
25 g drożdży
2 łyżki oleju
1 łyżeczka soli
Farsz:
1/2 kg pieczarek
1 cebula
sól.pieprz
olej do smażenia
Wykonanie:
Mąkę przesiewamy .drożdże rozrabiamy z odrobiną mleka i mąki.pozostawiamy do wyrośnięcia.Do mąki dodajemy ,sól.jajka,ciepłe mleko i wodę oraz wyrośnięte drożdże..Wyrabiamy ciasto aż zaczną pojawiać sie pęcherze.dodajemy olej i mieszamy aż do połączenia składników.Odstawiamy na 1 h do wyrośnięcia.
cebulę kroimy w piórka a pieczarki w paski.Na rozgrzaną patelnie dajemy cebulę i smażymy aż zacznie się zezłacać.Następnie dajemy pieczarki i smażymy jeszcze chwilkę około 3 minut soląc i pieprząc do smaku..
Wygarowane ciasto kładziemy na stolnicę i formujmy z niego dość gruby wałek .tniemy go na równe kawałki 7 lub 8 .Ręką rozpłaszczamy krążek i nakładamy farsz.formujemy kształt bułki..Kładziemy na posypaną mąką blachę na około 15 minut.Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 25 minut..
Super odmiana na śniadanie lub kolację..
Życzę smacznego
Powiązany przepis:
kotlety z mielonego mięsa i świeżej kapusty
lemoniada z cytryną i miętą
Współpraca
O blogu
Witam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.
Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.
Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.
Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisów
Zakaz kopiowania zdjęć z naszego blogu
Najnowsze wpisy
flaki wołowe
tort walentynkowy
zapiekanka z brokułami i kurczakiem
AKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWE
BEZ KATEGORII
DANIA DIETETYCZNE
DANIA GŁÓWNE
DANIA MIĘSNE
DANIA REGIONALNE
DANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNE
DANIA Z KARKÓWKI
KREMY
NAPOJE / KOKTAJLE
PRZYSTAWKI
RYBY / OWOCE MORZA
SAŁATKI / SURÓWKI
SŁODKOŚCI
SOSY
ZUPY
Strony
CIASTECZKA
DOBRE RADY
KONTAKT
PRZELICZNIK KULINARNY
SAVOIR-VIVRE PRZY STOLE
Współpraca
Popularne przepisy
chałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarniku
Meta
Zaloguj się
Kanał RSS z wpisami
Kanał RSS z komentarzami
WordPress.org
Polecamy
Źródło:http://www.ugotujmycos.pl/bulki-drozdzowe-z-nadzieniem-z-pieczarek