Zrobiłam skrzydełka panierowane ..a , że zostało trochę i dawno u mnie nie było takiego kurczaka ..więc są skrzydełka z zalewy..tym razem zrobiłam zalewę z dodatkiem ketchupu..razem ze skrzydełkami było nawet kilka kotletów schabowychz piersi kurczaka...smakowały wyśmienicie..takie skrzydełka w zalewie są pyszne ..polecam..1 kg skrzydełekkostka rosołowasól, pieprzziele angielskielistek laurowywegetamąka do panierowaniajajkabułka tartaZalewa:¼ szkl. octuspirytusowego½ litra wody2 cebule½ łyżeczki pieprzu½ łyżeczki słodkiej papryki½ małego ketchupukilka ziaren ziela angielskiegoliść laurowy2 łyżki cukru½ łyżki soli morskiejSkrzydełka pociąć tak, żeby z jednego powstały trzy kawałki ( lotki odłożyć).Obgotować je (około 10 min ) w wodzie z przyprawami.Wystudzić.Panierować w mące , roztrzepanych i doprawionych jajkach i bułce tartej.Smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.Ja smażyłam we frytkownicy.Do wody dodać pokrojoną w pół talarki cebulę, przyprawy, ketchup oraz ocet. Tak przygotowaną zalewę zagotować. Usmażone mięso przełożyć do pojemnika lub słoika [ u mnie w misce Tupperware]i zalać gorącą zalewą.Po wystudzeniu wstawić do lodówki na co najmniej 2 dni.[ u mnie były dobre na drugi dzień].