Wykonanie
Był chrupiący
kurczak ...a jak zostanie można zrobić w zalewie pomidorowej..pycha..skrzydełka
kostka rosołowasól,
pieprzziele angielskielistek laurowywegetamąka do panierowania
jajkabułka tartaSkrzydełka pociąć tak, żeby z jednego powstały trzy kawałki ( lotki odłożyć).Obgotować je (około 10 min ) w wodzie z
przyprawami.Wystudzić.Panierować w
mące , roztrzepanych i doprawionych jajkach i
bułce tartej.Smażyć na rumiano na rozgrzanym
oleju.Ja smażyłam we frytkownicy.0,5 litra
wody3
cebuleliście laurowe,
ziele angielskie0,5 szklanki
octu1 łyżka
soli2,5 łyżki
cukru120 g
przecieru pomidorowegoWszystkie składniki zalewy gotować około 8 minut,następnie ostudzić.
Kurczaka ułożyć w pojemniku,zalać ostudzoną zalewą.Odstawić do lodówki,na 24 godziny.