ßßß Cookit - przepis na Gołąbki ..oszukane

Gołąbki ..oszukane

nazwa

Wykonanie

Zastanawiałam się wczoraj co zrobić na obiad..w lodówce leżała kapusta pekińska...więc plan już był..mięso mielone ..w zamrażarce..ale szybko się odmroziło [ w super przydatnym pojemniku, o którym opowiem za kilka dni]..no , ale ryżu brak..ale za to były płatki ryżowe..Z ryżem gołąbki robiłam już nie raz,ale z płatkami po raz pierwszy...i jak dla mnie jeszcze lepsze niż z ryżem..Podczas przygotowań tegoż obiadu miałam małą wpadkę..no nie tyle wpadkę, ale poparzyłam się i to porządnie...Po usmażeniu kotletów chciałam zlać olej z patelni i jakoś ..nie wiem jak..ale wylał mi się na rękę..masakra...pierwszy raz tak się oparzyłam..prawie cała ręka spuchła jak bania..a ból ..niesamowity..ale kilka rad znajomej [ dzięki...] i jakoś pomału ręka dochodzi do stanu pierwotnego..opuchlizna znikła..burchel jeden został..no i oczywiście..naczynie z wodą, bo co chwila muszę rękę moczyć..haha..bo boli jak chol...ale obiad był pyszny..
1 mała kapusta pekińska
70 dag mielonego mięsa
1 cebula
10 dkg płatków ryżowych
2 jajka
bułka tarta
sól i pieprz , wegeta, majeranek
1/2 przecieru pomidorowego
1 l wody
wegeta
susz warzywny
1 łyżka mąki
1 łyżka śmietany
Kapustę i cebulę drobno posiekać.Do mięsa dodać płatki ryżowe, kapustę,cebulę, ryż, jajka .Wymieszać,dodać bułki tartej tyle , aby można było formować kotlety, doprawić do smaku .Wymieszać i formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju.Przełożyć do naczynia żaroodpornego , zalać sosem [ z przecieru i wody], dodać susz i przyprawy. i piec lub gotować.[ u mnie były pieczone] .Na koniec dodać śmietanę i mąkę, koperek.
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2013/11/1563goabki-oszukane.html