Wykonanie
Robiłam już takie gołąbki nie raz...są pyszne..szybko się robi..i szybko zjada...1 mała
młoda kapusta70 dag
mielonego mięsa1
cebula10 dkg
ryżu pełnoziarnistego Parboiled Naturalny Kupiec2
jajkabułka tartasól i
pieprz ,
wegeta,
majeranek1/2
przecieru pomidorowego1 l
wody1
kostka rosołowa1 łyżka
mąki1 łyżka
śmietanyKapustę i
cebulę drobno posiekać.
Ryż ugotować.Do
mięsa dodać
ryż,
kapustę z
cebulą,
ryż,
jajka .Wymieszać,dodać
bułki tartej tyle , aby można było formować kotlety, doprawić do smaku Wymieszać i formować kotlety, obtoczyć w
bułce tartej i usmażyć na
oleju.Przełożyć do naczynia żaroodpornego , zalać sosem [ z przecieru i
wody] i piec lub gotować.[ u mnie były pieczone] .Na koniec dodać
śmietanę i
mąkę.