Wykonanie
Pyszny pomysł na obiad..
1 mała
kapusta pekińska70 dag
mielonego mięsa1
cebula10 dkg
płatków ryżowych1-2
jajkabułka tartasól i
pieprz ,
wegeta,
majeranek1 łyżka
musztardy rosyjskiej Develey3-4 łyżki
śmietanyKapustę i
cebulę drobno posiekać, zeszklić na
oleju.Do
mięsa dodać
płatki ryżowe,
kapustę,
cebulę,
ryż,
jajka,
musztardę .Wymieszać,dodać
bułki tartej tyle , aby można było formować kotlety, doprawić do smaku .Wymieszać i formować kotlety, obtoczyć w
bułce tartej i usmażyć na
oleju.Przełożyć do naczynia żaroodpornego , zalać
wodą, dodać warzywa i
przyprawy. Gotować około 25 minut, pod koniec dodać
śmietanę.