ßßß
Cookit - przepis na Bitki w sosie własnym
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Bitki w sosie własnym
Składniki
Schab
Karkówka
Cebula
Marchew
Olej
Pomidor
Czosnek
Bazylia
Bulion drobiowy
Liść laurowy
Ziele angielskie
Mąka
Koperek
Wykonanie
Miały być
schabowe
...ale zrobiłam
bitki
w sosie własnym..wyszły pyszne...50 dkg
schabu
lub
karkówki
1
cebula
2
marchewki
olej
kujawski ze smakiem - z
pomidorami
,
czosnkiem
i
bazylią
ziarenka smakukostka
bulionu drobiowego
z
liściem laurowym
i
zielem angielskim
mąka
koperek
Mięso
pociąć na plastry i rozbić tłuczkiem . Każdy kawałek obtoczyć w
mące
wymieszanej z ziarenkami smaku. Usmażyć na rumiano z obu stron na rozgrzanym
oleju
.
Cebulę
pokroić w kostkę i zeszklić.
Mięso
i
cebulę
przełożyć do rondla i podlać
wodą
, dodać kostkę i pokrojoną
marchewkę
. Dusić do miękkości
mięsa
. Na koniec dodać
koperek
i w razie potrzeby doprawić.
Źródło:
http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2013/01/1131-bitki-w-sosie-wasnym.html
Przepisy powiązane
Zupa ogórkowa
Schab z warzywami
Opolska karkówka na kapuście
Karkówka duszona z cebulą
Zrazy wieprzowe z suszonymi pomidorami i pesto
Składniki powiązane (0)