ßßß Cookit - przepis na Bitki w sosie własnym

Bitki w sosie własnym

nazwa

Wykonanie

Miały być schabowe...ale zrobiłam bitki w sosie własnym..wyszły pyszne...
50 dkg schabu lub karkówki
1 cebula
2 marchewki
olej kujawski ze smakiem - z pomidorami, czosnkiem i bazylią
ziarenka smaku
kostka bulionu drobiowego z liściem laurowym i zielem angielskim
mąka
koperek
Mięso pociąć na plastry i rozbić tłuczkiem . Każdy kawałek obtoczyć w mące wymieszanej z ziarenkami smaku. Usmażyć na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić.Mięso i cebulę przełożyć do rondla i podlać wodą, dodać kostkę i pokrojoną marchewkę. Dusić do miękkości mięsa. Na koniec dodać koperek i w razie potrzeby doprawić.
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2013/01/1131-bitki-w-sosie-wasnym.html