ßßß

Roladki z kurczaka to moja alternatywa dla panierowanych filetów z kurczaka. Wbrew pozorom nie jest z nimi tak wiele roboty jakby się mogło wydawać. Lubię do nich dodać trochę koloru w postaci warzyw. Tym razem postawiłam na warzywa gotowane na parze firmy d’aucy a przepis powstał specjalnie dla portalu daucyinspiruje.plMięso:4 piersi z kurczaka (z wykrojoną polędwiczką)wiórki kokosowe2 jajkasól i pieprz do smaku2 łyżeczki curry2 łyżki słodkiej paprykiMięso myjemy, osuszamy i doprawiamy z obu stron solą i pieprzem. Przy pomocy tłuczka delikatnie je rozklepujemy (uważając aby nie przerwać mięsa). Na wierzchu rozsypujemy curry i paprykę. Zawijamy roladki i w razie potrzeby nakłuwamy wykałaczką aby się nie rozkręciły. Panierujemy w rozmąconym jajku i wiórkach kokosowych. Lekko podsmażamy na patelni z niewielką ilością oleju.Warzywa:1 opakowanie fit mix warzywa na parę (kalafior, marchew, groszek cukrowy)Na dno naczynia żaroodpornego wysypujemy warzywa. Na wierzch układamy roladki. Całość zapiekamy w 200 stopniach około 20 minut. Ważne aby mięso nie było w środku surowe.