Wykonanie


Roladki z
kurczaka to moja alternatywa dla panierowanych
filetów z kurczaka. Wbrew pozorom nie jest z nimi tak wiele roboty jakby się mogło wydawać. Lubię do nich dodać trochę koloru w postaci warzyw. Tym razem postawiłam na warzywa gotowane na parze firmy d’aucy a przepis powstał specjalnie dla portalu daucyinspiruje.pl
Mięso:4
piersi z kurczaka (z wykrojoną polędwiczką)
wiórki kokosowe2
jajkasól i
pieprz do smaku2 łyżeczki
curry2 łyżki
słodkiej paprykiMięso myjemy, osuszamy i doprawiamy z obu stron
solą i
pieprzem. Przy pomocy tłuczka delikatnie je rozklepujemy (uważając aby nie przerwać
mięsa). Na wierzchu rozsypujemy
curry i
paprykę. Zawijamy roladki i w razie potrzeby nakłuwamy wykałaczką aby się nie rozkręciły. Panierujemy w rozmąconym
jajku i wiórkach
kokosowych. Lekko podsmażamy na patelni z niewielką ilością
oleju.Warzywa:1 opakowanie fit mix warzywa na parę (
kalafior,
marchew,
groszek cukrowy)Na dno naczynia żaroodpornego wysypujemy warzywa. Na wierzch układamy roladki. Całość zapiekamy w 200 stopniach około 20 minut. Ważne aby
mięso nie było w środku surowe.