Wykonanie
Zdjęcie jest bardzo złej jakości, dlatego zdecydowałem się go nie przedstawiać.1. Produkty:
pierś z kurczaka 180 g - 39 g
białka, 2 g tłuszczów, 178 kcal
ryż basmati 100 g (250 g po ugotowaniu) - 7 g
białka , 1 g tłuszczów, 77 g węglowodanów, 344 kcal
marchewkamąkajajkoprzyprawy -
sól,
pieprz,
curry,
papryka słodka czerwona2. Czas przygotowania:30 minut3. Sposób przyrządzenia
Pierś z kurczaka należy zbić tłuczkiem na kotlety, przyprawić i odstawić na godzinę. Gdy do ugutowania
ryżu zostało nam 10 minut zaczynamy przygotowywać piersi. Należy rozgrzać patelnie i
olej, rozbić
jajko i wlać je do miseczki, wybełtać widelcem, przygotować talerzyk z
mąką. Pierś obtaczamy w
jajku, następnie w
mące, kładziemy na rozgrzany
olej, kroimy kilka krążków
marchewki i smażymy pierś na obu stronach - do uzyskania złotego koloru. Najlepiej użyć patelni z pokrywką, gdyż pierś i
marchew powinny się dusić kilka minut na niewielkim ogniu.4. Ocena smaku9 , 5/105. Walory
Białko i węglowodany. Idealne proporcje.6. Uwagi7. Wartość odżywcza, a dziennie zapotrzebowanie:
bialko: 43 gwęglowodany: 77 gtłuszcze: 3 gkcal: 522Dzienne zapotrzebowanie aktywnego dorosłego meżczyzny (waga 85 kg):153 g
białka, 85 g tłuszczów, 319 g węglowodanów, 2652 kcalDzienne zapotrzebowanie aktywnej dorosłej kobiety (waga 60 kg):90 g
białka, 48 g tłuszcz ów, 223 g węglowodanów, 1684 kcalMoje dziennie zapotrzebowanie przy diecie na masę mieśniową (waga 1 02 kg):204 g
białka, 153 g tłuszcz ów, 403 g węglowodanów, 3804 kcal