Pysznie jest. Pięknie. Kwitną kasztany. Matury czas zacząć. Cóż począć, dojrzałość swą trzeba udowodnić!Bo dojrzałe wyroby już wyskakują wprost spod mej ręki. Taki pasztet. Kurczakowy . Marchewką pięknie otulony i ujarzmiony. Na kanapkę . Na drugi dzień najlepszy . Na smutki, stresy i żale. Wszystkim wokoło smakuje!Oczy się śmieją, Dusza spokojna . Łapmy za długopisy.Składniki (na keksówkę 25 x 10 cm / 10 porcji):filet z kurczaka 500 g1 cebula4 marchewki1 jogurt naturalny (175 g)2 jajkapieczarki marynowane 100 gpieprzsólcurrypapryka słodkaMarchewki obierz, umyj i zetrzyj na tarce o małych oczkach. Kurczaka zmiel z posiekaną cebulą. Jajka ubij mikserem, dodaj jogurt oraz przyprawy. Połowę masy jogurtowej połącz ze zmielonym mięsem, a drugą połowę z marchewką. Keksówkę (25 x 10 cm) wyłóż folią aluminiową. Nakładaj: 3 łyżki mięsa - połowa marchewki - mięso (odłóż 3 łyżki na wierzch) - pieczarki (powciskaj do masy mięsnej) - reszta marchewki - reszta mięsa. Górę posyp słodką papryką i zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 50 minut.Wartość Kaloryczna 105 kcal (1 porcja)Białko 14 gWęglowodany 5 , 3 gTłuszcz 2 , 5 g