ßßß
WUZETKA2 szklanki mąkiszklanka cukru2 łyżki kakaoszklanka mleka1/2 kostki margaryny1 łyżka oleju1 jajko2 łyżeczki proszku do pieczeniaszczypta cynamonu i imbiru (dowolnie)WYKONANIE: margarynę rozpuścić(można w kuchence, 2 minuty na 3/4 mocy), wystudzić. W misce zmieszać mąkę, cukier, kakao, proszek do pieczenia i przyprawy. Dodać rozpuszczoną margarynę, olej i mleko, dobrze wymieszać. Na koniec wbić jajko, wymieszać raz jeszcze. Wysmarować tłuszczem dno plastikowego pudełka(najlepiej okrągłego, o rozmiarach dużego talerza).Wlać ciasto i wstawić do kuchenki na opcję „gotowanie” na 15 minut. Gdyby po tym czasie ciasto się jeszcze „lało”, wstawić do kuchenki jeszcze na kilka minut.Wystudzić, podważyć naokoło nożem i wyjąć na talerz. Można przełożyć dowolną masą lub dżemem. polać polewą, posypać wiórkami kokosowymi.Ale samo też jest dobre.Smacznego!