Wykonanie
Postanowiłam zrobić z niej
sałatkę. Moje sałatki są często improwizowane, ze składników, które mam w domu. A miałam:
pieczarki,
pora, żółtą i zieloną
cukinię,
pomidory,
paprykę, zieloną
pietruszkę. I oto, co wyszło:szklanka ugotowanej
kaszy jaglanej10 dkg
pieczarekkawałek
porapo kawałku żółtej i zielonej
cukiniipomidorkawałek
czerwonej paprykinatka pietruszkioliwasól,
pieprz ziołowy,
tymianekPora i
pieczarki pokroić i poddusić na
oliwie prawie do miękkości. Osobno podsmażyć pokrojoną w kostkę
cukinię i
paprykę.
Pomidora pokroić w kostkę.I na tym etapie uznałam, że skoro mam wszystko podsmażone, to
czemu by nie spróbować tego na ciepło a na zimno zjeść to, co zostanie… Włożyłam wszystko na dużą patelnię, dodałam
kaszę i podsmażyłam, mieszając, aż się podgrzała. Wyłączyłam gaz i dodałam
pomidory oraz
pietruszkę, przyprawiłam. Ledwo ocaliłam trochę, żeby spróbowac, jak to smakuje na zimno. Inaczej, ale tez pyszne! Smacznego!