Wykonanie
Potrzebowałam niedawno ciekawego pomysłu na przystawkę więc zaczęłam wertować książki, które posiadam. Nie zajęło mi to zbyt dużo czasu ponieważ sięgnęłam po swój ostatni nabytek i prawie natychmiast znalazłam te
pieczarki. A że
kasza jaglana w ostatnim czasię często u mnie gości zbyt długo się nie zastanawiałam.
Pieczarki faszerowane
kaszą jaglaną wydają się być pracochłonne ale to tylko złudzenie. Natomiast efekt zarówno wizualny jak i smakowy robi wrażenie. Bardzo polecam:)
Inspiracja: Małgorzata Kalemba-
Dróżdż: Pyszne chwastySkładniki:10
pieczarek100 g
kaszy jaglanej2
cebule1/2
czerwonej paprykiposiekana
natka pietruszkioliwasól,
pieprzKaszę jaglaną ugotować.
Pieczarki obrać, nóżki odciąć i pokroić.
Cebulę pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać
oliwę, zeszklić
cebulę, dodać pokrojone nóżki
pieczarek i pokrojoną w kostkę
czerwoną paprykę. Zdjąć z ognia, dodać ugotowaną
akszę oraz
natkę pietruszki. Przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Na każdy kapelusz nakładać farsz i układać na wysmarowanej blaszce. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Zapiekać 10 min. Podawać na gorąco.Smacznego:)