ßßß
Pasta do pieczywa z pieczarek i kaszy jaglanejSkładniki:250 g pieczarek,1 mała cebula,1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej,1 łyżeczka soli,1 płaska łyżeczka pieprzu,1 łyżka oliwy z oliwek do smażenia.
Przygotowanie:Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę i wrzucić na patelnię z rozgrzaną oliwą.Pieczarki oskrobać z brudu, ale nie myć. Pokroić w plasterki. Gdy cebula się zeszkli wrzucić na patelnię i smażyć, aż zmiękną. Zestawić z ognia, ostudzić.Kasze jaglaną przelać wrzątkiem w celu pozbycia się goryczki przy gotowaniu, następnie przełożyć do garnka i gotować do miękkości i ostudzić.Pieczarki z cebulą oraz kaszę przełożyć do blendera i zmiksować razem. Doprawić solą i pieprzem.Smacznego!