ßßß
Cookit - przepis na RYBA Z ZIELONYMI WARZYWAMI W BIAŁYM WINIE
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
RYBA Z ZIELONYMI WARZYWAMI W BIAŁYM WINIE
Składniki
Oliwa z oliwek
Sól
Pieprz czarny
Zioła
Estragon
Przyprawa do ryb
Koperek
Sok z cytryny
Mintaj
Pory
Ogórki
Fasola szparagowa zielona
Oliwki
Białe wino
Wykonanie
Wiosną lubię
mięso
i warzywa w lżejszej wersji, najchętniej w towarzystwie warzyw. Tym razem, z okazji zielonej akcji – są to warzywa zielone. Może zdziwi niektórych dodatek
ogórka
, ale próbowałam go już z
rybą
w
białym winie
z
pomidorami
i sprawdził się – postanowiłam więc dodać go tym razem z
porem
i
fasolka szparagową
. W połączeniu z
białym winem
i
koperkiem
dało to bardzo delikatny i ciekawy smak.ok. 1/2 kg filetów z
mintaja
jasnozielona część
pora
1/2 zielonego
ogórka
15 dkg
zielonej fasolki szparagowej
( z mrożonki)garść zielonych
oliwek
3/4 szklanki
białego wina
kilka łyżek
oliwy
sól
,
pieprz czarny
i
ziołowy
,
estragon
łyżeczka
przyprawy do ryb
łyżka posiekanego
koperku
sok z cytryny
Filety
skropiłam
sokiem z cytryny
i pokroiłam. Po 15 minutach posypałam je
solą
i
pieprzem
oraz
przyprawą do ryb
. Podsmażyłam chwilę na
oliwie
z dodatkiem pokrojonego w półplasterki
pora
. Podlałam
białym winem
, dodałam kawałki
ogórka
,
oliwki
i rozmrożoną
fasolkę
, dusiłam pod przykryciem kilka minut. Pod koniec dodałam posiekany
koperek
i ostrożnie przemieszałam.Zjedliśmy ją z pierwszymi w tym roku młodymi
ziemniakami
, również posypanymi
koperkiem
. Wszystko razem było pyszne.Smacznego !
Źródło:
http://grazynagotuje.pl/ryba-z-zielonymi-warzywami
Przepisy powiązane
RYBA W SOSIE KOPERKOWYM
RYBA Z POMIDORAMI I OGÓRKAMI W BIAŁYM WINIE
RYBA Z POREM I ZIOŁAMI W BIAŁYM WINIE
RYBA W MIĘTOWYM SOSIE
KREWETKI Z KURCZAKIEM W BIAŁYM WINIE
Składniki powiązane (0)