Wykonanie
            Miałam ochotę na 
rybę w jakimś lekkim sosie, z zielonym akcentem. 
Mięta w doniczce przetrzymala dzielnie zimę, miałam też pęczek 
koperku i dyżurną butelkę 
bialego wina do potraw.Spieszyłam się z tym obiadem i zrobiłam tę 
rybę w kuchence mikrofalowej. 
Ryba przygotowana w kuchence ma niezwykle delikatny smak i berdzo nam smakowała.4 filety z 
mintajasok z cytrynycebula dymkasól, 
pieprz, 
przyprawa do ryb, 
estragongarśc świeżej 
mięty i tyle samo 
koperku½ szklanki 
bulionu warzywnego (może być z kostki)½ szklanki 
białego winaoliwa, 
masłoRozmrożone filety kroimy i skrapiamy 
sokiem z cytryny. Po 10-15 minutach solimy, posypujemy 
przyprawami, dodajemy pokrojoną 
dymkę, polewamy 
oliwą, dodajemy kilka wiórków 
masła i wstawiamy do kuchenki na ok. 7 min na 700 W lub do piekarnika na 180 C na 15 min. Po tym czasie dolewamy 
białe wino i 
bulion, dodajemy świeżą 
miętę i posiekany 
koperek, wstawiamy do kuchenki na 5 min lub do piekarnika na 10, pod przykryciem.Podajemy z 
ziemniakami lub polentą i najlepiej z 
sałatą w 
winegrecie. Taka 
ryba jest bardzo delikatna i pyszna. Smacznego !