ßßß
            
        
Moją ulubioną formą przygotowania ryby jest jej podsmażenie z warzywami a potem duszenie z dodatkiem białego wina. Taka ryba jest pełna smaku i delikatna. Tym razem miałam mintaja i przygotowałam go z porem i ziołami. Wyszła pyszna, aromatyczna i pachnąca.ok. 60 dkg filetów z mintajajasnozielona część poranatka pietruszkiestragon, cząber, oraganołyżeczka przyprawy do rybsól, pieprz, sok z cytrynyoliwa, trochę masłaszklanka białego winaRybę skropiłam sokiem z cytryny, posypałam solą i pieprzem. Podsmażyłam na oliwie z masłem wraz z porem pokrojonym w półplasterki. Podlałam białym winem, dodałam natkę pietruszki, przyprawę do ryb i zioła, dusiłam około 15 minut.Podałam z polentą i surówką z kapusty pekińskiej. Ryba wszystkim bardzo smakowała a aromat rozchodził się po całym domu.Smacznego !