Wykonanie
            
Rybę w 
białym winie robiłam już na różne sposoby. Tym razem nabrałam apetytu na sos 
koperkowy na 
śmietanie, również z dodatkiem 
białego wina. Smaki zapowiadały się delikatne, więc w miejsce 
cebuli dodałam kawałek 
pora. Poza tym spieszyłam się, więc zamiast odpalać piekarnik, wstawiłam 
rybę do kuchenki mikrofalowej. Wyszła pyszna i delikatna.kilka filetów z 
mintajaszklanka nieukwaszonej 
śmietany, u mnie 12 %1/2 szklanki 
białego winakawałek 
porakilka łyżek 
oliwykawałek 
masła2 łyżki posiekanego 
koperkuprzyprawa do rybsól, 
pieprzsok z cytrynyRybę posoliłam i 
skropiłam sokiem z cytryny. Pokroiłam na kawałki, posypałam 
pieprzem i 
przyprawą do ryb, dodałąm pokrojonego 
pora, 
oliwę i kawałek 
masła. Wstawiłam do kuchenki na 700 W na 7 min. Po tym czasie wlałam 
wino i 
śmietankę, dodałam 
koperek i wstawiłam na tę samą moc na 5 min. Danie było gotowe, zjedliśmy ją z polentą.Smacznego !