Wykonanie

Smaczne danie
rybne , w którym połączenie smaków
ryby z sosem
koperkowymstanowi doskonałą kompozycję.

Jeśli ktoś ma ochotę wypróbować nowy produkt Firmy "
Winiary" zapraszam ,a przeciwników torebkowych półproduktów również zapraszam , ponieważ sos
koperkowy można przygotować samodzielnie , wystarczy tylko zaopatrzyć się w świeży
koperek.Co do gotowego sosu
koperkowego: muszę stwierdzić, że jest bardzo udany, a smak niezwykle ciekawy/ nie udało mi się do tej
pory uzyskać takiego w moim domowym/.W związku z konkursem, który odbył się całkiem niedawno przygotowałam kilka propozycji na wykorzystanie nowych
sosów Winiary / jeden z nich zdobył główną nagrodę...?..../A sosy dotarły do mnie z
kraju pocztą.

Oto jedna z moich propozycji:Składniki:100 ml
śmietany 12 %400 g filetów
soli lub gładzicy bez skóry3 łyżki tapenady/pasta z czarnych oliwek/2 łyżki
kaparów3 łyżki
krewetek koktajlowych
sok z cytrynypieprz cytrynowyprzyprawa do ryby1 łyżka
oliwy z oliwek1 łyżka
masła1/3 szklanki białego
wytrawnego wina1 op. sosu
koperkowego ze
śmietaną "
Winiary"
sól do smaku