ßßß
Cookit - przepis na Ryba z koperkiem pieczona w folii
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Ryba z koperkiem pieczona w folii
Składniki
Koperek
Czosnek
Sól
Sok z cytryny
Pieprz
Cytryna
Oliwa z oliwek
Masło
Wykonanie
To danie to bardzo udany eksperyment z
rybą
i
koperkiem
. Polecam serdecznie dla wszystkich miłośników
ryby
.
Składniki:
filety ryby
- u mnie
dorsz
podzielony na 4 porcje1 pęczek
koperku
2 ząbki
czosnku
*
sól
sok z cytryny
pieprz
cytrynowy
2-3 łyżki
oliwy z oliwek
masło
Sposób przygotowania:1. Filety wypłukać, osuszyć. Delikatnie oprószyć
solą
i
pieprzem
cytrynowym
.2.
Koperek
siekamy, ząbki
czosnku
miażdżymy.3.
Koperek
,
czosnek
,
oliwę
,
sok z cytryny
mieszamy. Masę
koperkową
nakładamy na porcje
ryby
.4. Na folię aluminiową kładziemy kilka plasterków
masła
, na to kładziemy
rybę
i folię zawijamy w kieszonkę.
Rybę
pieczemy w 180 st. C przez 20-25 minut.5. Taką
rybę
podałam z warzywami na patelnię.*przy karmieniu piersią
czosnek
omijamySmacznego!!!
Źródło:
http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2013/07/ryba-z-koperkiem-pieczona-w-folii.html
Przepisy powiązane
PSTRĄG LUB LABRAKS Z PIEKARNIKA
Łososiowe rösti
Pstrąg pieczony z masłem czosnkowym
DORADA SREBRZYSTA W ROZMARYNIE
Pstrąg grillowany
Składniki powiązane (0)