ßßß Cookit - przepis na Ryba z koperkiem pieczona w folii

Ryba z koperkiem pieczona w folii

nazwa

Wykonanie

To danie to bardzo udany eksperyment z rybą i koperkiem. Polecam serdecznie dla wszystkich miłośników ryby.
Składniki:
filety ryby - u mnie dorsz podzielony na 4 porcje
1 pęczek koperku
2 ząbki czosnku*
sól
sok z cytryny
pieprz cytrynowy
2-3 łyżki oliwy z oliwek
masło
Sposób przygotowania:
1. Filety wypłukać, osuszyć. Delikatnie oprószyć solą i pieprzem cytrynowym.
2. Koperek siekamy, ząbki czosnku miażdżymy.
3. Koperek, czosnek, oliwę, sok z cytryny mieszamy. Masę koperkową nakładamy na porcje ryby.
4. Na folię aluminiową kładziemy kilka plasterków masła, na to kładziemy rybę i folię zawijamy w kieszonkę. Rybę pieczemy w 180 st. C przez 20-25 minut.
5. Taką rybę podałam z warzywami na patelnię.
*przy karmieniu piersią czosnek omijamy
Smacznego!!!
Źródło:http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2013/07/ryba-z-koperkiem-pieczona-w-folii.html