ßßß
zastanawiałam się czy zamieścić to danie na blogu, a właściwie zdjęcia, bo nie do końca podoba mi się na nich śmietana, no ale są :), soczyste steki z piersi indyka z nutką cytryny w śmietance, lekkie danie i bardzo bardzo smaczne, zapraszam :)składniki:pierś indykasólpieprzświeży koperekoliwa z oliwekprzygotowanie:mięsko dokładnie umyłam, pokroiłam na mniejsze kawałki, posoliłam z obu stron i posypałam pieprzem, natarłam z obu stron koperkiem, polałam oliwą, dobrze natłuściłam i odstawiłam do lodówki na pół godziny.grillowałam na dobrze rozgrzanej patelni grillowej z obu stron na złoty kolor ( nie grillować długo, bo mięso stanie się suche i nie smaczne! )cytrynowa śmietana:potrzebujemy: śmietanę 18 % i sok z cytryny oraz skórkę startą z cytrynyśmietanę wymieszałam z sokiem z cytryny i gotowe ( ja bardzo lubię cytrynę, więc lubię jak śmietana ma wyraziście cytrynowy smak )gotowe steki polewamy delikatnie taką śmietanką, posypujemy otartą ( wcześniej sparzoną wrzątkiem ) skórką cytryny i zajadamy.steki zajadane były w towarzystwie szparagów gotowanych na parze, grillowanych pomidorków i młodych ziemniaczków z koperkiem.

smacznego :))))).