Wykonanie
            Pyszne 
krewetki !
Krewetki uwielbiam, a najbardziej w połączeniu z 
masłem, 
białym winem i 
czosnkiem. Bardzo prosty przepis, a efekt wspaniały. Polecam!Składniki:400g 
krewetek królewskich ( ja użyłem mrożonych, już obranych)3-4 ząbki 
czosnku1/3 szklanki białego 
wytrawnego winaćwiartka 
cytryny4 łyżki 
masła4 łyżki 
oliwypietruszka (1/3 całego pęczka)
sól i 
pieprz o smaku
Krewetki rozmrażamy. Na patelni rozgrzewamy 
oliwę z dodatkiem 3 łyżek 
masła, dodajemy rozmrożone 
krewetki i smażymy około 3-4 minuty, po tym czasie dodajemy wyciśnięty przez praskę 
czosnek i smażymy wszystko przez 1 minutę, Następnie dodajemy 
białe wino i całość smażymy przez 2 minuty. Patelnię zdejmujemy z ognia, dodajemy posiekaną 
pietruszkę, łyżkę 
masła oraz doprawiamy według uznania 
pieprzem i 
solą. Przekładamy na talerz i podajemy z chrupiącą 
bagietką, którą będziemy mogli wycierać pyszny sos z talerza.Smacznego!