Wykonanie

Nastała moja ulubiona
pora roku pod względem tego, co można włożyć na talerz. Dorodne warzywa , dojrzałe w słońcu mają w końcu pełnię smaku i można się nimi delektować. Nie trzeba wiele, same w sobie doskonale smakują, pasują niemal do wszystkiego.Kiedy zastanawiałam się, jak zrobić filety z
mintaja, od razu pomyślałam o
cukinii i pomidorach. Troszkę
śmietany ,
cebula i
zioła ,
makaron jako baza – pycha.opakowanie grubego
makaronuok.30 dkg filetów z
mintajamała
cukiniacebuladwa
pomidorypół szklanki
śmietanysól,
pieprz ,
tymianek,
estragon,
natka pietruszkiolej do smażenia
Makaron gotujemy według przepisu.Na rozgrzany
olej kładziemy kawałki
ryby i pokrojoną w półplasterki
cebulę, smażymy chwilę. Następnie dodajemy kawałki
cukinii ( plastry podzielone na ćwiartki) i na końcu
pomidory. Gdy wszystko będzie al dente , podlewamy
śmietaną, doprawiamy
solą i
pieprzem , dodajemy świeże
zioła.Podajemy z
makaronem.Taka wersja
makaronu przypadła do gustu mojej Rodzince, nawet usłyszałam, że jest o wiele lepszy niż jadany wiosną w towarzystwie pesto z pokrzywy . Tłumaczyłam, że takie dania są odpowiedzią na pytanie jak
mieć gęste włosy i na wiosnę doskonale regenerują cały organizm. Jednak
póki co kombinacja
ryby z warzywami sprawdziła się do
makaronu i reklamacji nie było.Smacznego !