ßßß
Cookit - przepis na 135. Bigos z fasolki
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
135. Bigos z fasolki
Składniki
Fasola
Cebula
Olej
Pomidor
Natka pietruszki
Sól
Pieprz
Wykonanie
800 g żółtej
fasolki
2 marchwie2
cebule
1/4 szklanki
oleju
2
pomidory
natka pietruszki
sól
,
pieprz
Fasolkę
i
marchewkę
ugotować osobno w osolonej wodzie (ale nie rozgotować). Następnie pokroić na większe kawałki. Poszatkowaną
cebulę
usmażyć na
oleju
dodać
fasolkę
i
marchewkę
oraz sparzone i obrane ze skórki
pomidory
(można je zastąpić
przecierem pomidorowym
). Doprawić
solą
i
pieprzem
i dusić na wolnym ogniu kilkanaście minut. Na samym końcu dodać poszatkowana
natkę pietruszki
. Najlepiej smakuje następnego dnia.
Źródło:
http://jadloiczytadlo.blogspot.com/2013/07/bigos-z-fasolki.html
Przepisy powiązane
Fasola z chorizo, ajvarem i pomidorami
Jajecznica z pomidorami.
Pierogi z fasolą w sosie meksykańskim
Bakłażany z pomidorami
Grzyby smażone z cebulką i zieloną pietruszką
Składniki powiązane (0)