Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 8SkładnikLogo Ilość Czego
bakłażan 4 sztuk
pomidory 250 gramów
sól według uznania
pieprz według uznania
olej 4 łyżek stołowych
natka pietruszki 1 sztukWykonanie:
Bakłażany umyć, po usunięciu szypułek pokroić w plastry, oprószyć obficie
solą i odstawić na około 30 minut.
Pomidory pokroić w duża kostkę.
Bakłażany osączyć z soku i wytrzeć ręcznikiem kuchennym. Na patelni rozgrzać
olej i obsmażyć na nim plastry
bakłażanów, wyłożyć na półmisek i odstawić w cieple miejsce. Na
oleju pozostały ze smażenia
bakłażanów poddusić
pomidory, następnie rozłożyć je na plastrach
bakłażanów.
Natkę pietruszki posiekać, kilka gałązek odłożyć.
Bakłażany posypać
natką. Danie udekorować gałązkami
pietruszki i podawać z polentą
czosnkową.Autor: FloressZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia HiszpańskaKuchnia WłoskaSałatkiKomentarze:Autor: SkyData: 2011-01-27Ten przepis to ściema.
Bakłażany chłoną tłuszcz jak gąbka. Na 4 łyżkach
oleju to można usmażyć 4 plastry
bakłażana a nie 4 sztuki. I jeszcze ma zostać
olej ze smażenia
bakłażanów hi hi chciałabym zobaczyc jak autor to robi, Nobla bym mu dałaAutor: marzeniewData: 2009-04-29zawsze zastanawiałam się co zrobic z
bakłażanem i teraz wiem....Autor: dusiulaData: 2009-04-29Ostatnio zakochałam się w bakłażanach. Napewno spróbuje :)Autor: CiopcikData: 2009-04-19szkoda ze fotka z ksiazki a nie prawdziwaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: