ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 8SkładnikLogo Ilość Czegobakłażan 4 sztukpomidory 250 gramówsól według uznaniapieprz według uznaniaolej 4 łyżek stołowychnatka pietruszki 1 sztukWykonanie:Bakłażany umyć, po usunięciu szypułek pokroić w plastry, oprószyć obficie solą i odstawić na około 30 minut. Pomidory pokroić w duża kostkę. Bakłażany osączyć z soku i wytrzeć ręcznikiem kuchennym. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć na nim plastry bakłażanów, wyłożyć na półmisek i odstawić w cieple miejsce. Na oleju pozostały ze smażenia bakłażanów poddusić pomidory, następnie rozłożyć je na plastrach bakłażanów. Natkę pietruszki posiekać, kilka gałązek odłożyć. Bakłażany posypać natką. Danie udekorować gałązkami pietruszki i podawać z polentą czosnkową.Autor: FloressZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia HiszpańskaKuchnia WłoskaSałatkiKomentarze:Autor: SkyData: 2011-01-27Ten przepis to ściema. Bakłażany chłoną tłuszcz jak gąbka. Na 4 łyżkach oleju to można usmażyć 4 plastry bakłażana a nie 4 sztuki. I jeszcze ma zostać olej ze smażenia bakłażanów hi hi chciałabym zobaczyc jak autor to robi, Nobla bym mu dałaAutor: marzeniewData: 2009-04-29zawsze zastanawiałam się co zrobic z bakłażanem i teraz wiem....Autor: dusiulaData: 2009-04-29Ostatnio zakochałam się w bakłażanach. Napewno spróbuje :)Autor: CiopcikData: 2009-04-19szkoda ze fotka z ksiazki a nie prawdziwaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: