ßßß Cookit - przepis na Bakłażany marynowane

Bakłażany marynowane

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
pieprz według uznania
olej według uznania
sól według uznania
natka pietruszki 0.5 pęczek
oregano suszone 0.5 łyżek deserowych
czosnek 2 ząbki
pomidory przetarte 725 gramów
bakłażan 300 gramów
Wykonanie:
Bakłażany umyć, pokroić w plasterki grubości palca i włożyć na około 10 minut do osolonej wody. Osuszyć, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć bakłażany na złotobrązowy kolor. Dodać pomidory i wyciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Przyprawić solą, pieprzem i oregano. Zagotować i odstawić do ostygnięcia. Natkę opłukać, osuszyć, drobno posiekać i posypać bakłażany. Rada: Podawać z tostami i masłem czosnkowym jako przystawkę lub lekką kolację.
Jarzyny i Pasztety weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/285/Baklazany-marynowane