Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
pieprz według uznania
olej według uznania
sól według uznania
natka pietruszki 0.5 pęczek
oregano suszone 0.5 łyżek deserowych
czosnek 2 ząbki
pomidory przetarte 725 gramów
bakłażan 300 gramówWykonanie:
Bakłażany umyć, pokroić w plasterki grubości palca i włożyć na około 10 minut do osolonej
wody. Osuszyć, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać
olej, obsmażyć
bakłażany na złotobrązowy kolor. Dodać
pomidory i wyciśnięte przez praskę ząbki
czosnku. Przyprawić
solą,
pieprzem i
oregano. Zagotować i odstawić do ostygnięcia.
Natkę opłukać, osuszyć, drobno posiekać i posypać
bakłażany. Rada: Podawać z tostami i
masłem czosnkowym jako przystawkę lub lekką kolację.Jarzyny i Pasztety weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: